Tips & tricks til en bedre vaskeoplevelse

Hos Nortec vægter vi service højt - faktiskt prøver vi at opnå den bedste service, ved netop at gøre det nemt for dig at fejlmelde et vaskeri. Udfyld formularen herunder, og læs og nogle ofte stillede spørgsmål samt hvordan man nødåbner en vaskemaskine.

TIP 1, TÆNK PÅ MILJØET NÅR DU VASKER


TIP 2, UNDGÅ HVIDE STRIBER PÅ TØJET


TIP 3, VASK DINE SKO I VASKEMASKINEN


TIP 4, VASKESYMBOLERNES BETYDNING

TIP 1

TÆNK PÅ MILJØET NÅR DU VASKER

 

Fyld altid maskinen helt op
Hvert år bruges der unødvendigt meget vand og energi til vaske med alt for lidt tøj i maskinerne. Du opnår det laveste energiforbrug pr. kilo tøj ved at vaske så store mængder tøj af gangen som muligt.
Undersøg hvor stor en kapacitet den maskine du benytter har, og fyld den op til ca. 75-100% af kapaciteten. På den måde opnår du et lavt energi- og vandforbrug pr. kilo tøj, samtidig med, at du er sikret et godt vaskeresultat.

 

Overdosering af vaskemiddel giver dårligt vaskeresultat
Når du vasker, er det vigtigt for såvel miljø som vaskeresultat, at du ikke overdoserer. Følg instruktionen på vaskemidlets emballage nøjagtigt. Bruger du for meget vaskemiddel forringes vaskeresultatet, og miljøet belastes unødvendigt.

 

Afstemt ressourceforbrug med Nortec vaskemaskiner
Alle Nortecs industrivaskemaskiner er udstyret med det patenterede vejesystem WSS. Systemet styrer vand, el og sæbeforbruget, så det afstemmes præcist efter mængden af tøj i maskinen. Selv få stykker tøj kan vaskes i en stor maskine – helt uden ressourcespild. Det giver mulighed for at vælge større maskiner og dermed få stor fleksibilitet i vaskeriet uden at øge vand- og energiforbruget.

Billede
Billede

TIP 2

UNDGÅ HVIDE STRIBER PÅ TØJET

 

Har du oplevet at have hvide striber på tøjet, efter du har vasket det? De hvide striber kan være rigtig irriterende, derfor giver vi dig her nogle simple måder at undgå dem på.

De hvide striber kommer oftest fra vaskepulver. Striberne kommer når vaskemidlet ikke er opløst ordenligt. Altså er striberne sæberester der ikke er blevet skyllet af tøjet. Striberne kan også skyldes, at du vasker ved lave temperaturer, med et vaskemiddel der ikke egner sig til dette og derfor ikke opløses ordentligt.

 

Der er et par forskellige ting du kan gøre for at undgå de hvide striber:

 

  Undgå at overfylde vaskemaskinen

  Vask med flydende vaskemidler fremfor vaskepulver

  Sikre dig at du doserer den rigtige mængde vaskemiddel i forhold til mængden af tøj

  Vask tøjet med vrangen udad

Billede
Billede

TIP 3

VASK DINE SKO I VASKEMASKINEN

 

Mange sko kan godt vaskes i vaskemaskinen, og du kan derfor godt fjerne misfarvninger, så dine sko ikke længere ser slidte og gamle ud.

 

Start med at tjekke om dine sko kan maskinvaskes.

 

Du kan se om dine sko kan vaskes i vaskemaskinen, ved at kigge på anvisningen der sidder inde i skoen. De fleste sko der er lavet af bomuld, nylon og polyester kan godt vaskes i vaskemaskinen.

 

Inden du lægger skoene i maskinen, skal du huske at tage snørrebånd ud af skoende. Fjern også det værste snavs med en hurtig håndvask, inden du lægger dem i maskinen. Det er også en god ide at vaske skoene sammen med noget andet vasketøj som f.eks. håndklæder. Dette stopper skoene i at blive kastet rundt i maskinen.

 

Vask skoene ved 30° og aldrig højere. Tør aldrig skoene i tørretumbleren, men fyld dem med avispapir og lad dem lufttørre. Avispapiret hjælper med at holde formen på skoene, og det hjælper samtidig med at tørre skoene indvendigt.

 

Således kan du fjerne misfarvninger, og holde dine sko pæne i længere tid.

Billede
Billede

TIP 4

VASKESYMBOLERNES BETYDNING

 

Vaskesymbolerne i tøjet fortæller, hvordan tøjet skal behandles, så det holder farve, facon og kvalitet så længe som muligt. Der findes en lang række forskellige vaskesymboler og for at gøre din tøjsortering så let som muligt, har vi lavet en oversigt med en forklaring til hvert af symbolerne.

 

Selvom du forstår vaskesymbolerne, kan det stadig være svært at finde ud af, hvad der skal vaskes sammen, hvor meget vaskepulver der skal i maskinen, og hvor mange grader tøjet skal vaskes ved.

Billede
Billede

Find svaret her

Hvad søger du hjælp til?

Send din besked til kundeservice

Udfyld så mange af nedenstående felter som muligt. Det gør det nemmere for os at hjælpe dig.