VASKERIET I AARHUS VINDER  'PLADS TIL FORSKELLE' PRIS PÅ 150.000 KR.

Billede
Billede

I Brabrand kan man finde et helt usædvanligt vaskeri, som danner rammen om et vigtigt arbejdsfællesskab, for mennesker med udviklingshandicap.

 

Vaskeriet modtog den 19. november 2019 Muskelsvindsfondens Plads til Forskelle pris, som på fornem vis blev uddelt af Carpark North. Med prisen følger 150.000 kr. som Carpark North i samarbejde med VRS, NOVA og Grøn samlede sammen under sommerens Grøn Koncert.

 

Tilbage i 2017 donerede Nortec vaskemaskiner og tørretumblere til foreningen, der ligger bag det helt ualmindelige vaskeri. Her er det udviklingshæmmede du møder, når du afleverer dit vasketøj og Nortec varetager løbende service, så vaskeriet altid kører optimalt.

 

Ideen bag initiativet er, at Vaskeriet skal fungere som en øvebane. Gennem deres arbejde udvikler de udviklingshæmmede mod, evner og drømme til at finde sig tilrette på en arbejdsplads. Samtidig danner Vaskeriet rammen om et stærkt fællesskab, som gør en stor forskel i lokalområdet, ved Brabrand. Vaskeriet knytter bånd mellem beboerne i boligforeningen, bygger bro over fordomme, og modvirker ensomhed.

 

MANGFOLDIGHED OG FÆLLESSKAB

 

Vaskeriet henter og bringer også vasketøj for dem der ikke selv kan og der er altid tid til en snak, en kop kaffe eller en hjælpende hånd. Dette kommer især de mange ældre og udsatte til gode, som får glæde af besøgende fra Vaskeriet. På den måde skabes mangfoldige fællesskaber og ikke mindst glæde i lokalområdet.

 

Fundamentet i Vaskeriets arbejde ligger i tråd med Muskelsvindsfondens eget arbejde, for at skabe plads til forskelle og give de bedst mulige rammer og vilkår for mennesker med handicap.

 

”Det er med stolthed, at vi støtter Vaskeriet og det glæder os, at vi med vores maskiner er med til at give medarbejderne mulighed for at udvikle deres kompetencer. Herfra skal lyde et stort tillykke med den flotte pris” siger Michael Sand, admin. direktør, Nortec.

 

 

Her kan du læse mere om Vaskeriet og se prisoverrækkelsen, med Carpark North.