FULD FLEKSIBILITET OG DRIFTSSIKKERHED

ALSIK HOTEL VÆLGER
IN-HOUSE VASKERI

INDLEDNING

EGET VASKERI ER EN 
BILLIGERE OG MERE EFFEKTIV
LØSNING FOR ALSIK HOTEL & SPA

 

Alsik Hotel har valgt at få eget in-house vaskeri og TotalService fra Nortec. Det giver dem den kvalitetsløsning, der matcher standarderne på det eksklusive nye hotel i det dansk-tyske grænseland – og som sikrer både budgetter, miljø- og brugervenlighed.

Se videoen eller læs hele historien om Alsiks nye vaskeri og de fordele det har medført.

Alsik facade
Alsik facade

1. BAGGRUND

NYOPFØRT DESIGNHOTEL
MED EGEN HOUSEKEEPING

 

Det nyopførte Alsik Hotel på Sønderborgs gamle havnefront er et af Danmarks mest moderne hoteller. Her mødes gæsterne med stilfuld arkitektur, udsøgt gastronomi og en uovertruffen udsigt fra den 19 etager høje bygning.

Hotellet har egen Housekeeping afdeling, og både behovet og ambitionerne for dets hygiejnestandarder er i top. Det var derfor en krævende opgave at finde den helt rigtige vaskeriløsning for hotellet.

Efter nøje overvejelse stod det klart for mig, at eget vaskeri er den bedste løsning. Det giver os fuld fleksibilitet, fordi vi kan vaske løbende og slippe for transport til og fra et eksternt vaskeri. Samtidig kræver det færre klude og mopper, hvilket reducerer vores investering.

 

HELLE LUNDBEK
housekeeping manager

Helle Lundbek
Helle Lundbek
Ikon

2. BEHOV

HVEM KAN LEVE OP
TIL DE HØJE KRAV?

Det nye prestigehotel Alsik i Sønderborg har sin egen Housekeeping afdeling, der dagligt anvender tusindvis af klude og mopper til hotellets renhold. De skal ligge klar hver morgen, når rengøringspersonalet møder ind –  for hvis hotellets 25.000 kvadratmeter skal gøres rent i overensstemmelse med hotellets høje standarder, er der ikke plads til forsinkede eller forkerte leverancer.

Så da Housekeeping Manager Helle Lundbek skulle vælge vaskeri, søgte hun en lokal løsning med optimal fleksibilitet og driftssikkerhed – og hun bad Nortec give et bud på et omkostningseffektivt in-house vaskeri.

Opgaven lød på et vaskeri, der i princippet kunne køre i døgndrift – uden problemer. Så Helle Lundbek forventede driftssikre og miljøvenlige maskiner med stor kapacitet og teknisk assistance med kort varsel.

Billede
Alsik vaskeri
Alsik vaskeri

3. LØSNING

EN FLEKSIBEL OG
EFFEKTIV VASK-SELV-LØSNING

Den rigtige løsning til Alsik Hotel blev skabt i tæt samarbejde mellem Helle Lundbek og Nortecs salgschef, Steen Duus. Valget faldt på eget vaskeri med TotalService, hvor Alsik Hotel selv ejer maskinerne, og Nortec står for løbende service og vedligeholdelse. En løsning, der giver personalet fuld fleksibilitet, fordi de kan vaske løbende og undgår transport til og fra et eksternt vaskeri.

Helle Lundbek havde egentlig forestillet sig et maskin-setup, der udelukkende bestod af store maskiner. Men Nortec anbefalede hhv. en stor og en lille maskine, der giver større fleksibilitet og bedre økonomi. Alle maskinerne er af højeste kvalitet og bygget til 30.000 timers drift.

Det omfattende rengøringsbehov gjorde det oplagt at installere specialmaskiner med hhv. kapacitet på 9 kg og 20 kg til lokal vask af mopper og klude. Dermed mindskes behovet for indkøb af klude og mopper, og Alsiks investering på denne post reduceres. Modellerne EC Hydros SW20 og EC Hydros SW9 kan ligeledes vaske fx dyner, overtræksmadrasser etc. og har desuden et uldprogram, så personalet selv kan vaske betræk til de mange pyntepuder, der ellers skulle renses eksternt. Herudover valgte Alsik to industritørretumblere – EC Hedros ST11 og EC Hedros ST14, der med deres særligt udformede tromledesign både skåner vasketøjet og sikrer hurtig og effektiv tørring.

 

Vi har igennem hele forløbet haft en god og tæt dialog med Helle. Alsik Hotel og Spa havde behov for en fleksibel løsning, hvor der hver dag skal både vaskes store og små portioner. Løsningen blev en kombination af et stort og et mindre sæt maskiner for både at spare energi og skåne miljøet.

Billede

 

STEEN DUUS

salgschef, Nortec A/S

PROFESSIONELLE VASKEMASKINER
TIL VASK AF MOPPER, KLUDE MV.

Med afsæt i et omfattende rengøringsbehov valgte Alsik Hotel de hurtigcentrifugerende industrivaskemaskiner i EC Hydros SW MopCare™-serien. De er fremstillet specielt til rengøringsbranchen og har en høj driftssikkerhed og lave vedligeholdelsesudgifter takket være en ekstra kraftig og holdbar konstruktion i støbejern og rustfrit stål. Maskinerne fra MopCare™-serien har specialprogrammer, der sikrer perfekte vaske resultater af netop de typer mopper, klude og øvrige tekstiler, der anvendes hos Alsik Hotel.

Billede / Ikon
Billede / Ikon

ALSIKS VASKERI BESTÅR AF DISSE MASKINER:

3 unikke fordele

Specialprogrammer
Specialprogrammer

 

Specialprogrammer

Alsik Hotel lægger vægt på et enkelt programvalg, som sikrer et ensartet vaskeresultat. Det har de fået med specialprogrammer, som er tilpasset deres tekstiler.

Nem betjening
Nem betjening

 

Nem betjening

Alle medarbejdere i Housekeeping afdelingen skal kunne benytte vaskeriet, så det er vigtigt, at maskinerne er nemme at betjene.

Automatisk sæbedosering
Automatisk sæbedosering

 

Automatisk sæbedosering

Alsik Hotel har valgt at installere et doseringsanlæg til sæbe. Det minimerer forbruget, giver både et bedre vaskeresultat - og gavner dermed både miljø og budgettet.

MOPCARE PROGRAMMERNE
ER ET STORT PLUS

Alsik Hotel fremhæver maskinernes programmer, som er skræddersyet til deres behov. Det er en stor fordel i en travl hverdag, hvor flere forskellige medarbejdere skal betjene maskinerne.

Maskinerne har fx et uldprogram, som gør vasken af de mange pyntepuder fra hotellets værelser nemt og ubesværet. 

Alsik vaskeri
Alsik vaskeri

Serviceaftale giver Alsik Hotel
budget- og driftssikkerhed

Alsik Hotel valgte at indgå en TotalService-aftale med Nortec. Det betyder, at Nortecs egne serviceteknikere udfører fri og ubegrænset service og reparationer som følge af normal brug og slid. Aftalen omfatter fri support fra den lokale Nortec tekniker inden for normal arbejdstid og garanti for, at vi rykker ud ved driftsstop, før der er gået 8 timer efter opkaldet. På den måde sikrer Alsik Hotel maksimal oppetid og effektivitet i deres in-house vaskeri, så både budgetter og kvalitetsmål kan opfyldes.

ENERGIEFFEKTIVT VASKERI
STYRKER ALSIKS GRØNNE PROFIL

Alsik Hotel efterspurgte en grøn og miljøvenlig vask-selv-løsning, som en del af deres overordnede bæredygtighedsstrategi. Det har de fået med deres nye, energieffektive vaskeri. Kombinationen af en stor og en mindre vaskemaskine og tilsvarende tørretumblere gør Alsik i stand til at optimere ressourceforbruget efter mængden af tekstiler der skal vaskes.

Ressourceforbrug, vaskemaskiner

 

MINIMALT

RESSOURCEFORBRUG

Energiforbrug

 

LAVT VAND-

OG ENERGIFORBRUG

Greenline Update

 

GREENLINE

UPDATE

4. RESULTAT

NYT, FLEKSIBELT VASKERI
GIVER ØKONOMISKE BESPARELSER

Med det nye in-house vaskeri har Alsik Hotel fået den professionelle løsning, der matcher de høje krav: Fleksibilitet, der sikrer, at personalet altid har de nødvendige klude og mopper til rådighed. Maskiner udvalgt netop til hotellets behov bl.a. med specielle MopCare™-programmer og uldprogram. Flere vaskeopgaver kan nu klares in-house – med et minimalt energi- og vandforbrug og med høj brugervenlighed, der sikrer effektive arbejdsgange. Tilvalget af TotalService giver ubegrænset support fra en lokal Nortec tekniker, der rykker ud med ultrakort varsel, så der aldrig er langvarige driftsstop.

Det betyder, at Alsik Hotel har fået både drifts- og budgetsikkerhed – og en lav miljøpåvirkning, der understøtter hotellets grønne profil.

Alsik vaskeri
Alsik vaskeri

FREMHÆVEDE RESULTATER FOR ALSIK HOTEL

Fleksibel og effektiv løsning

 

FLEKSIBEL OG
EFFEKTIV LØSNING

Økonomisk besparelse

 

ØKONOMISK BESPARELSE
OG BUDGETSIKKERHED

Driftssikkerhed

 

KVALITETSMASKINER GIVER
DRIFTSSIKKERHED

FORDELE VED EGET VASKERI

HVORNÅR ER VASK-SELV-VASKERI
DEN RIGTIGE LØSNING?

Står du over for valget mellem at udlicitere vask af mopper og klude til et eksternt vaskeri - eller om du skal etablere eget vaskeri? Så bør du overveje følgende, inden du træffer dit valg: 

Har du et skiftende behov?
Behovet for vask kan variere, og i perioder med spidsbelastning kan der være større forbrug af mopper og klude. Med eget vaskeri kan I nemt og hurtigt justere mængden af mopper og klude, der vaskes og dermed opretholde et højt hygiejneniveau.

Er miljøhensyn vigtig for dig?
Ved eget vaskeri bruges i gennemsnit 30 % færre mopper og klude sammenlignet med udlicitering. Samtidig sparer du omkostninger og mindsker miljøbelastningen, fordi I undgår transport af mopper og klude til og fra det eksterne vaskeri.

Ønsker du fuld kontrol med interne processer for at effektivisere arbejdsgange?
Med et konstant overblik over egen vaskeridrift og forbruget af mopper og klude kan du hurtigt justere og optimere jeres interne processer og arbejdsgange for dermed at effektivisere og opnå økonomiske besparelser.

Billede
Billede

Skal vi også hjælpe dig?

Udfyld felterne herunder - så kontakter vi dig for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig.