Husker du at vaske din dyne?

Vidste du, at husstøvmider dør ved temperaturer over 55 grader, hvilket er vigtigt at bemærke når du skal vaske dyner, puder og sengetøj. Læs om flere fordele herunder.

Denne side er udarbejdet ud fra Astma Allergi Danmark, Sundhedstyrelsen og SSI's anbefalinger. Vi har samlet disse anbefalinger, og kan fortælle mere om fordelene ved storvask.

Astma-Allergi Danmarks gode råd

Sørg for at ordne det hele på én gang, så flest mulige af de allergifremkaldende stoffer bliver fjernet samtidig. Hvis du sover i dobbeltseng eller køjeseng, bør du derfor ordne begge sovepladser på én gang.

Kilde
Cover image

Cover image

Vask ved høj temperatur, helst min. 60°

Sundhedsstyrelsen anbefaler at du vasker tøj og tekstiler ved minimum 60°, for at fjerne virus og bakterier. Håndklæder, sengelinned samt undertøj vaskes på min. 80°. Grundlæggende gælder det, at jo højere temperaturen er, jo større er sandsynligheden for at fjerne virus. Sarte tekstiler, som ikke tåler så høje temperaturer kan med fordel tørres i tørretumbler, efter vask, for at opnå fjernelse af virus og bakterier – se punkt 4.

Gode råd er gratis

Cover image

Vask dit tøj ofte, for at fjerne virus

Det er vigtigt at vaske tøj jævnligt og ofte, for at stoppe bakterier i at sprede sig.

Når vi nyser og hoster i vores ærmer, kan virus sætte sig i tøjets fibre, hvor det kan leve i en længere periode. Det betyder at vi med vores beklædning kan bære og sprede virus. Det er derfor vigtigt at vaske og tørre tøj ofte for at fjerne virus og holde høj hygiejne.

Cover image

Tør dit tøj i tørretumbleren

Høje temperaturer kan stoppe virus og bakterier i at sprede sig og har en god hygiejnisk effekt. Derfor anbefales det, at alt tøj og tekstiler så vidt muligt tørres i tørretumbler. Du kan med fordel tørre sarte tekstiler og tøj, som ikke tåler høje vasketemperaturer i tørretumbleren, for herigennem at slå virus og bakterier ihjel.

Cover image

Vidste du, at temperaturen på husholdningsmaskiner reelt kan være lavere end det oplyste på maskinen? På de professionelle maskiner i dette vaskeri opnås den anviste temperatur på hvert program.