Nortec opkøber alle vaskeriaktiviteter i Saniva Facility A/S

Nortecs hidtil største opkøb

Nortec A/S, der specialiserer sig inden for professionelle vaskeriløsninger, har opkøbt alle vaskeriaktiviteter i Saniva Facility A/S. Dermed styrker Nortec sin position på markedet som Danmarks førende leverandør af professionelle vaskeriløsninger og udvider sin i forvejen landsdækkende serviceafdeling.

Opkøbet af Sanivas vaskeriafdeling er Nortecs hidtil største opkøb og Michael Sand sætter følgende ord på, at det nu er lykkedes at overtage en så velkonsolideret og traditionsrig virksomhed.

Saniva og Nortec er på alle parameter et rigtig godt match og vi deler mange fælles værdier.

Michael Sand, adm. direktør for Nortec

"Det er med stor glæde, at vi nu kan offentliggøre, at vi har indgået en købsaftale med Gitte og René Groesmeyer, der betyder, at vi overtager alle Sanivas vaskeriaktiviteter. Saniva er en utrolig veldrevet virksomhed med et stærkt renommé i branchen. De er kendt for deres høje serviceniveau og jeg er derfor utrolig stolt over at få muligheden at føre det videre i den samme ånd. Saniva og Nortec er på alle parameter et rigtig godt match og vi deler mange fælles værdier. Så selvom vi nu bliver en større virksomhed, så har vi stadig fødderne plantet solidt på jorden og fokus på den næste serviceopgave. Vi har fra starten været en servicevirksomhed og det er vi også den dag i dag. Vi lever af tilfredse kunder og opkøbet af Saniva betyder, at vi bliver en større familie med flere serviceteknikere, så vi fortsat kan være helt tæt på vores kunder, når de har brug for vores assistance," fortsætter Michael.

50 år med samme CVR-nr.

Saniva er, ligesom Nortec, en dansk, familieejet virksomhed, som blev stiftet tilbage i 1970 af William Skovlund Jensen. Her 50 år efter har virksomheden stadig det samme CVR.nr. og i dag er det Williams datter, Gitte Skovlund Groesmeyer og hendes mand, René Groesmeyer, der ejer og driver virksomheden. René Groesmeyer har siden 1993 været en del af Saniva og i 1999 overtog han og Gitte virksomheden fra Gittes far. Sanivas primære forretning er professionelle vaskeriløsninger – herunder levering af vaskerimaskiner, serviceaftaler og drift af egne vaskerier.

Virksomheden har domicil i Smørum nordvest for København og med sin egen serviceafdeling, har de herfra dækket en stor del af Danmark. I forbindelse med opkøbet overtager Nortec alle Sanivas eksisterende service- og vaskerikontrakter ligesom de medarbejdere, der beskæftiger sig med Sanivas vaskeriaktiviteter, også overgår til Nortec. Dermed får Nortec Danmarks største serviceafdeling med veluddannede og kvalitetsbevidste serviceteknikere med speciale inden for professionelle vaskeriløsninger. Saniva har i dag en facility-afdeling, som bl.a. omfatter istandsættelse af flyttelejligheder og malerarbejde. Disse aktiviteter fortsættes i det nuværende selskab og vil derfor ikke overgå til Nortec.

Selvom det nu bliver under et nyt CVR.nr. så føler Gitte og René Groesmeyer ikke, at det er slutningen på en epoke. For selvom de har solgt Saniva til Nortec, så ser de det mere som starten på et nyt kapitel. René Groesmeyer bliver nemlig ansat i Nortec og får en aktiv rolle i den fremadrettede drift, ligesom han også indtræder i Nortecs bestyrelse.

Vi er utrolig glade for, at vi kan sælge Saniva til en dansk, familieejet virksomhed med de samme værdier, som vi selv har stået for igennem alle årene.

René Groesmeyer, tidligere adm. direktør for Saniva Facility

"Vi er ikke i tvivl om, at det er det rigtige valg for vores kunder, medarbejdere og virksomheden. Det har været en stor beslutning for os at sælge Saniva, og derfor har det været vigtigt for os, at vi havde den helt rigtig mavefornemmelse, når vi nu vælger at overdrage virksomheden til nye hænder. Det har også været vigtigt for os, at vi kunne se os selv i det nye setup, og at der var en god, langsigtet plan for både vores kunder og medarbejdere. Personligt er jeg også rigtig glad for at blive en del af Nortec, og jeg glæder mig til min nye hverdag i en større virksomhed med flere gode kollegaer. På den måde kan jeg være med til at sikrer en god overdragelse og forsætte det gode samarbejde med mange af de kunder, som vi i Saniva har været glade for at kunne levere løsninger og service for igennem rigtig mange år," fortsætter René.

Overtagelsen sker i januar 2022

Overtagelsen sker officielt d. 1. januar 2022 og dermed er der god tid til at sikre en god overdragelse af alle vaskeriaktiviteter til Nortec. Sanivas mange kunder er dermed i gode hænder og kan forvente den samme høje service, som de altid har været vant til. Alle service- og vaskerikontrakter overdrages til Nortec med de aftalte forpligtelser og vilkår, og dermed bliver den daglige drift af vaskerierne ikke påvirket af salget til Nortec.

Cover image

René Groesmeyer, Saniva, og Michael Sand, Nortec, ser frem til det nye samarbejde.