Cover image

Spar energi

Spar på energien

Vi lever i en usikker tid, hvor energipriserne er på himmelflugt. Det har helt naturligt skabt et enormt fokus på vores energiforbrug og de stigende udgifter, der er forbundet med det. Det gælder også boligsektoren, hvor man er i gang med at finde energibesparelser og sideløbende søger at få dækket de øgede energiomkostninger ind.

Det oplever vi også hos Nortec, hvor vi hver dag får mange henvendelser fra boligforeninger, ejerforeninger og andelsboligforeninger, der ønsker at hæve priserne i deres fællesvaskeri for at få dækket de øgede udgifter til el og evt. også bygas. Det er en helt naturlig reaktion at hæve priserne, men som en af landets største leverandører og samarbejdspartnere på fællesvaskerier føler vi også, at det er afgørende at klæde både driftspersonale og bestyrelser godt på til at kunne tage de rigtige beslutninger – både nu og ikke mindst på den lidt længere bane. For hvad er konsekvenserne ved at hæve priserne i fællesvaskeriet? Det har vi forsøgt at svare på i denne guide. Man kan starte med at stille spørgsmålet:

Skal den stigende energipris sendes direkte videre i form af stigende vaskepriser til den enkelte bruger af fællesvaskeriet, som vasker og tørre sit tøj på den mest miljøvenlige og bæredygtige måde – eller skal fællesskabet være med til at dække de stigende energiudgifter?

Michael Sand, adm. direktør, Nortec

En ekstraordinær og svær tid, som vi befinder os i nu, kalder på omtanke, sammenhold og fællesskab. Ved at løse vores udfordringer sammen hjælper vi hinanden – og især de mest udsatte borgere i vores samfund – godt og trygt igennem krisen.

I denne guide kommer vi med en række anbefalinger og råd, der sikrer, at både driften og bestyrelserne har mulighed for at træffe de rigtige beslutninger på et oplyst grundlag og dermed være med til at sikre et fortsat fokus på at minimere omkostningerne for beboerne og samtidig styrke den langsigtede bæredygtige indsats.

Bemærk at I bagerst i guiden finder 5 gode råd til at spare energi – klar til at downloade og hænge op i vaskerierne.

God læselyst.

Find besparelser i vaskeriet (og hold priserne nede)

Der er heldigvis en række ting, I kan gøre for at sænke udgifterne til jeres fællesvaskeri og på den måde undgå at hæve priserne til glæde for både beboerne, foreningen og miljøet.

Cover image

Optimér økonomien i jeres fællesvaskeri med TotalCareº

Et meget stort antal boligforeninger, andels- og ejerforeninger over hele landet har allerede valgt at udlicitere deres fællesvaskerier og på den måde opnået store driftsbesparelser samtidig med, at de har forhøjet serviceniveauet for beboerne. Hos Nortec kalder vi denne løsning for TotalCare og her står vi for både investeringen og den daglige drift af fællesvaskeriet. Med vores eget landsdækkende team af serviceteknikere og en kundeservice, der sidder klar til at hjælpe alle ugens dage, kan vi effektivere driften af jeres fællesvaskeri. Det betyder, at I allerede i år 1 vil opnå betydelige driftsbesparelser til glæde for jeres beboere. I kan både vælge en TotalCare-aftale til jeres eksisterende fællesvaskeri, hvor vi overtager driften, eller vi kan hjælpe jer med at etablere et nyt fællesvaskeri fra bunden. Uanset tager vi hånd om den fremadrettede vedligeholdelse og drift og sikrer væsentlige besparelser til glæde for både foreningen og beboerne.

Har I allerede en TotalCare-aftale?

Så er vi åbne for at tage en dialog omkring det ændrende verdensbillede, vi lever i, så vi sikrer, at jeres aftale hele tiden er optimal for jer.

5 gode råd til at spare energi i fællesvaskeriet

Hver gang du bruger fællesvaskeriet, gør du noget godt for miljøet. Det er nemlig både billigere og mere miljøvenligt at klare tøjvasken i et fællesvaskeri sammenlignet med alternativet – at have sine egne husholdningsmaskiner i lejligheden. Så tak fordi du bruger fællesvaskeriet.

Vi lever i en usikker tid, hvor energipriserne er på himmelflugt og ressourcerne er begrænsede. Derfor har vi samlet 5 gode råd til, hvordan du kan sænke dit energiforbrug, når du bruger fællesvaskeriet.

Cover image

Fyld maskinen helt op

I Danmark vasker vi gns. kun 3,2 kg tøj i en vaskemaskine, der er beregnet til ca. 7 kg. Fyld i stedet vaskemaskinen og tørretumbleren op til den anbefalede maxfyldning og spar både energi og vand.

Cover image

Vask ved lavere temperaturer

Vær opmærksom på, at du ikke vasker ved højere temperaturer end højest nødvendigt. Følg altid vaskeanvisningen på det, du vasker.

Cover image

Drop forvasken

Forvasken kan godt undværes, hvis det tøj du vasker, ikke er særlig snavset. Dropper du forvasken, skærer du i gns. 20 % af elforbruget.

Cover image

Tør tøjet udenfor eller i vaskeriet

Ved at tørre dit tøj udenfor på tørresnoren, når vejret tillader det, reducerer du din brug af tørretumblere.

Cover image

Sluk lyset efter dig

Husk altid at slukke lyset efter dig, når du er færdig med at klare vasketøjet i fællesvaskeriet.

Download plakat

Hent en printvenlig PDF med de 5 gode spareråd – klar til at hænge op i vaskeriet. Så er du med til at sprede budskabet omkring, hvordan man vasker sit tøj mest muligt fokus på energiforbruget.

Hvad har du på hjerte?

Vi sidder klar til at hjælpe og lytte, alle ugens dage. Bare udfyld formularen herunder, så vender vi retur til dig hurtigst muligt.

Din besked er sendt

Tak for din besked. Du hører typisk tilbage fra os indenfor 24 timer.

Vi gemmer udelukkende dine oplysninger, så vi kan besvare din henvendelse. Læs her, hvordan vi behandler dine persondata.